Címkék

2015. december 29., kedd

NFL - összegzés

Régen jelentkeztem utoljára amerikai focis poszttal. Nem írom le,hogy mi történt azóta,mert úgysem fogjátok elolvasni :-) 
Inkább friss híreket írok,így az alapszakasz vége felé. No lássuk!

A legfontosabb kérdés ilyenkor,hogy ki jutott be a rájátszásba. Akik már biztosan bent vannak:

Ők a csoportgyőztesek,az első körben nem játszanak.  A további helyekért még folyik a küzdelem,íme az esélyesek:

  • A Jacksonville abban az esetben lehet ott a rájátszásban, ha megnyeri az utolsó két meccsét (@Saints, @Texans), a Houston mindkét meccsén kikap (@Titans, vs Jaguars) és emellett még az Indianapolis is vereséget szenved hazai pályán az utolsó fordulóban a Titans-től.
A Jaguars kikapott a Saints-től, a Texans nyert a Titans ellen,így a Jax esélye elúszott.

  • Az Atlanta helyzete ennél is rosszabb, ugyanis amellett, hogy a csapatnak meg kell nyernie a maradék két meccsét (vs Panthers, vs Saints), mind a Vikings-nak (vs Giants, @Packers), mind a Seahawks-nak (vs Rams, @Cardinals) el kell buknia a hátralevő két találkozóját, így kialakítva 9-7-es mérleggel a hármas holtversenyt, amelyben a Falcons meg tudja előzni a Minnesotát.
A Falcons megverte a Panthers-t, de a Vikings szintén nyert a Giants ellen,így az már nem számít,hogy a Seahawks kikapott a Rams-tól. 

Az AFC-ben egyébként a Patriots az első körben biztosan pihen, a Bengals pedig garantált playoff résztvevő, mindenki másnak még van félnivalója. A Broncos és a Chiefs még harcban van az AFC West megnyeréséért, vagy az esetleges wild card pozícióért, utóbbira még a Steelers és a Jets is pályázik, a négy csapatból pedig egynek biztosan hullania kell. A Texans és a Colts az AFC South első helyéért küzd, a hétvégi egymás elleni meccsel pedig a Houston került lépéselőnybe.

Az NFC-ben a Panthers az első héten biztosan pihen, a Cardinals biztosította a csoportgyőzelmét, de a Packers-től és a Seahawks-tól sem veheti már el senki a playoff helyet, a kérdés csak abban van, hogy ki hányadik pozícióban végez. A Vikings-tól a fent ismertetett módon csak a Falcons veheti el a rájátszást, tehát a Minnesota gyakorlatilag playoffban érezheti magát. Az NFC East egyelőre a Redskins javára billen, de az Eagles és a Giants is küzd még. Azért nézzük meg az esélyeket:

  • A szombat esti Redskins@Eagles meccs alapjaiban határozott meg mindent, hiszen azon a találkozón a Washington nyert, így bejutott a playoffba, az Eagles és a Giants kiesett. A kérdés eldőlt, mindegy mi történik Giants meccsén vagy akár az utolsó fordulóban.

Remélem nem kevertem össze semmit,de ha mégis,akkor tessék nyugodtan szakérteni :-)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése